Hestepraksis tilbyder / Vaccination

Vaccination af heste

Forhåbentlig er den årlige vaccination mine eneste besøg hos din hest. Dette besøg er altid en god lejlighed til at få en lille snak om din hests velbefindende og om de spørgsmål du må have. Jeg anbefaler at man ved samme lejlighed får sat tid af til at få kigget ridehestens tænder efter, da det i reglen er nødvenligt at få dem raspet med 10-12 måneders mellemrum hvis man vil sikre sig en velfungerende hest.

Heste vaccineres mod influenza og tetanus. Basisvaccinationen består af 3 vaccinationer. De 2 første med 21-90 dages mellemrum og den 3. efter yderligere 5-6 måneder. Herefter vaccineres hesten årligt. Såfremt din hest skal starte internationale stævner skal den sidste vaccination være foretaget inden for de sidste 6 måneder. Jeg forsøger at holde mit honorar ved vaccination passende lavt, så du som hesteejer kan styre dine faste udgifter, men jeg har valgt at bruge en af de dyrere vacciner på markedet, da den indeholder den nyeste teknologi inden for fremstilling af vacciner og samtidig er den eneste på markedet der dækker din hest i fulde 12 måneder både mod infektion med influenza og smittespredning. Selv om du måske ikke finder det nødvendigt at vaccinere din hest, så husk at heste er meget følsomme over for stivkrampebakterien. Alene små sår og rifter, som du måske ikke regner for noget, er en rigtig god grund til at få din hest vaccineret!

For drægtige hopper kan vaccination mod virusabort/herpes anbefales. Vaccination skal ske i 5., 7. og 9. drægtighedsmåned. Når føllet er født ønsker mange at jeg kommer forbi og gennemgår føl og hoppe for at sikre at alt er som det skal være. Ved samme lejlighed vil det nyfødte føl få en forebyggende indsprøjtning mod stivkrampe.

Dyrlæge Pernille Sandø | CVR: 35059733 | Kirkevej 26, 4572 Nørre Asmindrup - Danmark | Tlf.: +45 22 51 30 87 | mail@pernille-sandoe.dk